Volledig scherm
© Creative Commons

Stormvogels wint ondanks slordigheden bij Corridor

Overzicht DameskorfbalDe korfbalvrouwen van Stormvogels uit Luyksgestel hebben zondag op bezoek in sporthal De Landing weten te winnen van Corridor uit Breugel (11-16).

Een overwinning van hoofdklasser Stormvogels lag in de lijn der verwachting. ,,Maar we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, zag coach Anke Scheerens. ,,We rondden heel veel kansen niet af. Daardoor kon Corridor lang in de wedstrijd blijven.”

Rooi uit Sint-Oedenrode. Zij speelden thuis tegen het Ommelse ODC, en konden op voorhand gelijk komen in punten. Dat gebeurde niet, en zelfs een puntje zat er niet meer in: het werd 11-12. 

Topklasse

,,Het was een keurige en vooral belangrijke overwinning. Collectief was het een sterke wedstrijd, waardoor ik heb kunnen genieten als coach.”, aldus Tjeerd Kooiman na de 21-17 overwinning op Be Quick. De oefenmeester van DDW uit Hooge Mierde keek ook al uit naar volgende week: ,,Op naar de derby!”

Die derby zal worden afgewerkt in Sporthuis Reusel aan Kremer. Daar spelen de Hooge Mierdese dames van DDW namelijk tegen de Reuselsen van Rosolo. En die voeren op dit moment de lijst aan in de topklasse. Ook op bezoek bij Spes werd er gewonnen, en wel met 15-17. Het betekende alweer de vierde zege in vijf wedstrijden voor de equipe van Will van de Kruijs. Een keer werd er gelijkgespeeld. ,,De wedstrijd tegen Spes is altijd een lastige voor ons. Dat bleek in de eerste helft: we verdedigde goed maar waren aanvallend onrustig waardoor zij met een voorsprong de rust ingingen. Meteen na rust gingen we erop en eroverheen, met een voorsprong als gevolg, en ze kwamen niet meer langszij. We lieten vandaag weer zien dat we naast het speltechnische gedeelte, ook mentaal groeiend zijn. Nu gaan we ons focussen op de wedstrijd tegen DDW”, aldus Van de Kruijs.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement