Volledig scherm
Team van de Laar © Team van de Laar

Team Van de Laar verdedigt veertiende plaats in slotetappe Dakar

Slechts negen minuten is het verschil tussen de veertiende en de vijftiende plaats in het truckklassement van de Dakar Rally. Met nog één dag van 170 kilometer te gaan, is die veertiende plaats nog in handen van het team van Fried van de Laar Racing. ,,Het zal krap worden om Albert Llovera (Team De Rooy) achter ons te houden”, weet Jan van de Laar. ,,Maar we gaan er wel alles aan doen.”

In de elfde etappe, terug naar Haradh, reed Team Van de Laar de achttiende tijd. De duinen in de 379 kilometer lange proef waren even pittig als prachtig, vond het team. ,,Het was supervet”, aldus Jan van de Laar. ,,Puur genieten, van begin tot eind.”

Een paar keer dreigde Van de Laar vast te komen, maar dat gebeurde niet. ,,Het is een geslaagde dag als we niet hoeven uit te stappen”, zei Ben van de Laar. ,,In de eerste week hebben we wat trammelant gehad, maar na de rustdag was het probleemloos.”

Nu is het zaak voor Team van de Laar dat ook op de laatste dag vol te houden. ,,Vooraf hadden we opgeschreven waar we op hoopten”, vertelde Jan van de Laar. ,,Dat hebben we met de vijftiende plaats ruimschoots gehaald. Maar de veertiende plaats zou toch wel net ietsje lekkerder zijn. Dus die gaan we proberen te verdedigen morgen, met ons DAF’ke tegen een Iveco-torpedo.”

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”