Tennisster Veerle Janssen.
Volledig scherm
Tennisster Veerle Janssen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tennissers 't Root slepen titel binnen: 'We moeten onszelf niet onderschatten'

Het gemengde team van tennisvereniging ’t Root uit Asten is zondag kampioen geworden in de landelijke derde klasse. Een 6-2 overwinning tegen TC Venray-2 volstond om de titel veilig te stellen.

De Astenaren hadden het in de singelwedstrijden lastig tegen de Limburgse opponent. Veerle Janssen en Monique Herwegen wisten hun wedstrijden te winnen, maar de heren konden dat voorbeeld niet volgen. Willem van Beek en Luuk Heesmans gingen beide in drie sets onderuit.

In de dubbelwedstrijden stelde de thuisploeg orde op zaken. Wieke Senden won samen met Herwegen de damesdubbel, terwijl Rob van Dinther en Heesmans de herendubbel naar hun hand wisten te zetten. In de gemengd dubbelwedstrijden werd de laatste twijfel omtrent het kampioenschap van tafel geveegd. Van Dinther/Janssen en Van Beek/Herwegen besloten de dag en het seizoen met een overwinning, waarna de champagne kon worden ontkurkt.

Grote uitdaging

Door het kampioenschap promoveert ’t Root naar de tweede klasse. Volgens ’t Root-speelster Veerle Janssen wacht er in de tweede klasse een grote uitdaging voor haar team: ‘’Het zal zwaar worden in de tweede klasse. Ik denk dat we blij mogen zijn als we ons daar kunnen handhaven, alhoewel we onszelf ook niet moeten onderschatten. Met dit team moeten we in staat zijn om het de teams in de tweede klasse lastig te maken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement