Carlo de Leeuw.
Volledig scherm
Carlo de Leeuw. © FotoMeulenhof

Terugval in herstel Feyenoord-materiaalman Carlo de Leeuw uit Dommelen

Het jaar 2019 is bepaald niet het jaar van Carlo de Leeuw geworden. De in Dommelen woonachtige materiaalman van Feyenoord miste de start van het voetbalseizoen, doordat er tijdens het zomerreces tongkanker bij de voormalige middenvelder werd geconstateerd. Deze week is er een onregelmatigheid in zijn nek ontdekt.

De operatie in het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen nam ruim twaalf uur in beslag waarbij de kans op herstel door de artsen als goed werd beoordeeld. Een lange, zware periode van revalidatie volgde. Het leek met de 59-jarige De Leeuw allemaal goed te komen totdat er onlangs een onregelmatigheid in zijn nek werd ontdekt. De Leeuw meldt op zijn Facebookaccount: ,,Helaas weer wat in mijn nek ontdekt. Moet weer naar het ziekenhuis voor onderzoek en behandelplan.” Ondanks de tegenslagen blijft De Leeuw moed houden. ,,Ga er weer tegen vechten net als de vorige keer.”

De Leeuw kwam eind jaren tachtig als talentvolle voetballer via Feyenoord, Excelsior, SC Cambuur en FC Volendam naar het toenmalige EVV Eindhoven. De middenvelder bleef met zijn vrouw en twee dochters hangen in Brabant. Tot op de dag van vandaag.

De Leeuw rijdt tijdens het seizoen zes dagen in de week op en neer naar De Kuip. ,,Het Brabantse leven is me altijd goed bevallen. Hier woon ik ver weg van de hectiek die het werk bij Feyenoord met zich mee brengt”, liet de voormalig middenvelder van Feyenoord regelmatig weten.