Alberto Brini doet een aangepaste polsstokhoogspringtraining in de tuin. De Italiaanse tienkamper bootst techniekoefeningen na, zoals het insteken van de polsstok.
Volledig scherm
PREMIUM
Alberto Brini doet een aangepaste polsstokhoogspringtraining in de tuin. De Italiaanse tienkamper bootst techniekoefeningen na, zoals het insteken van de polsstok. © Kees Martens/DCI Media

Tienkamper Alberto Brini traint creatief: ‘Beste moment om nieuwe oefeningen uit te proberen’

De Italiaanse tienkamper Alberto Brini van Eindhoven Atletiek probeert tijdens de intelligente lockdown in Nederland op alternatieve wijze door te trainen.

Een sprintje trekken of het tempo van een 1500 meter lopen gaat buiten in Eindhoven nog prima, vertelt Brini in een telefoongesprek met het ED. Verder is het een creatieve puzzel. ,,Het grootste probleem zijn de springonderdelen bijhouden. Ik boots vooral de techniekoefeningen na op het gras, focus me meer op de uitvoering. Als je voor tien onderdelen moet trainen, schiet dat er normaal geregeld bij in. Dit is het beste moment om nieuwe oefeningen uit te proberen. Het werkt net zo bij de werpnummers. De speer vervang ik door een balletje van 800 gram, de kogel door een medicine ball. Ik gooi rond etenstijd, dan is het rustig in het park. Het moet wel veilig zijn. De Italiaanse federatie heeft de atletiekwedstrijden nog niet gecanceld. Dus we moeten zo fit als mogelijk blijven om in augustus of september klaar te zijn voor de uitgestelde nationale kampioenschappen. Ik kan nog aerobics en conditietraining doen. De krachttraining is anders, want ik heb thuis niet de ijzeren halterschijven die ik op de club gebruik.”