Volledig scherm
Tim Verbaandert (Eindhoven Atletiek) © -

Tim Verbaandert blij met debuut op EK veldlopen

Tim Verbaandert finishte zondag als 26ste op het EK veldlopen voor junioren (onder 20 jaar). ,,Het ging echt lekker”, zo liet de 18-jarige atleet uit Veldhoven weten blij te zijn met debuut op een internationaal kampioenschap.

Een goede start lag aan de basis van zijn race. ,,Het was weliswaar chaotisch na de start. Ik had nog nooit in zo’n drukke groep gelopen. Daarna heb ik kunnen doen wat ik wilde doen. Dat was een mooi plekje zoeken in het veld en vooral mijn eigen wedstrijd lopen. Uiteindelijk bleek dat ik nog redelijk vooraan kon doen ook.”

Verbaandert had niet het idee dat hij te voorzichtig had gelopen. ,,Ik wist alleen niet wat ik hier van kon verwachten. Alles was nieuw. Eén ding weet ik wel: dit is een enorm sterk veld.” Daarin eindigde hij als derde Nederlander. De Brabander mag volgend jaar nog een keer als junior meedoen aan het EK. ,,Hopelijk word ik dan weer geselecteerd en kan ik weer een stapje maken”, zo ging hij als een tevreden man terug naar Veldhoven. 

  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.