Volledig scherm
Archiefbeeld Jeroen Hakkens in actie. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Trieste aftocht zaalvoetballers FC Eindhoven

FC Eindhoven en de eredivisie: het blijft dit seizoen een ongelukkige combinatie. Sterker nog, in de strijd onderin komt de gevreesde nacompetitie voor de vijfvoudige landskampioen van de laatste zeven jaar steeds dichterbij. Tegen ASV Lebo leed de formatie van trainer/coach Jan Vogels de negende nederlaag van dit seizoen; 3-6. Die kwam weer als een mokerslag aan.

Microfonist Jan Vogels sr. staat zowat symbool voor de huidige malaise bij de Eindhovenaren. Naarmate de score opliep in Amsterdams voordeel, zakte de stem van de van nature optimistisch ingestelde speaker steeds verder weg. Bij de 0-5 was het geluid uit zijn toch imposante lijf bijna geheel verdwenen.

Met nog vijf duels te gaan wordt het voor de Eindhovenaren – ruim twee jaar geleden nog winnaar van de dubbel - een kwestie van overleven. De hekkensluiter degradeert rechtstreeks. Voor de ploegen die eindigen op de elfde en tiende plaats volgt de nacompetitie. FC Eindhoven is nu op een tiende plek aangeland. De achterstand op de negende plaats, waar FC Marlène zich bevindt, is een punt. FCE speelde een wedstrijd meer dan de Noord-Hollanders.

Dubbel gevoel

Het dubbele gevoel overheerst bij FCE. Afgelopen dinsdag werd de bekerfinale bereikt. In de competitie wil het alsmaar niet lukken. FCE leek na de winterstop langzaam naar een stabiele vorm te groeien. Er werd vijf keer niet verloren (met o.a. winst in de kwart – en halve finale van de KNVB beker) maar tegen ASV Lebo ging het weer eens helemaal mis.

Voor rust kregen de blauwwitten voldoende mogelijkheden. Toch waren het de hoofdstedelingen die veel effectiever speelden. Na drie minuten keek de ploeg van coach Jan Vogels al tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak voor de pauze werd het ook nog eens 0-2. De Eindhovenaren misten vooral overtuiging in de afwerking. Een probleem van het hele seizoen al, overigens.

De 0-3 meteen na rust kwam hard aan. FCE bleef dolen en de bezoekers profiteerden tot tweemaal toe, 0-5. Oualid Saadouni zorgde zes minuten voor tijd voor de eretreffer. Daar was ook alles mee gezegd. Bij 1-6 schoot Lahcen Bouyouzan de 2-6 binnen. Jeroen Hakkens bepaalde twee seconden voor tijd de eindstand op 3-6.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.