Volledig scherm
De truck van Janus van Kasteren in de Dakar Rally. © Mammoet Rallysport

Van Kasteren en Becx naar Dakar Rally met Team De Rooy

Truckers Janus van Kasteren uit Veldhoven en Michiel Becx uit Vessem doen met Petronas Team de Rooy Iveco mee aan de Dakar Rally 2020. 

Van Kasteren (32) gaat met de Iveco Powerstar voor een topklassering namens het team van de Sonse transportondernemer Gerard de Rooy. Hij reed ’s werelds bekendste woestijnrally in 2018 en 2019 met een Renault-truck van Mammoet Rallysport.

Becx (44) wordt chauffeur van de snelle assistentie en krijgt daar een nieuw te bouwen Iveco Trakker tot zijn beschikking. Hij debuteerde in januari in de Dakar Rally met een Mitjet-buggy.

Na elf jaar Zuid-Amerika wordt de Dakar Rally in 2020 in Saoedi-Arabië verreden. Het evenement vindt plaats van 5 tot en met 17 januari.

  1. Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaakbaar Saestum

    Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaak­baar Saestum

    In de competitie van de topklasse bedraagt de achterstand van FC Eindhoven Vrouwen op het nog ongeslagen en ongenaakbare Saestum zes punten. Het bekerduel in de tweede ronde tegen de ploeg uit Zeist werd onverwachts een prooi voor de Eindhovense meiden. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het 0-0. In de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal, 1-1. De noodzakelijke strafschoppen werden door FCE beter genomen, 4-5.