Volledig scherm
Erik van Loon en Wouter Rosegaag in de Morocco Desert Challenge 2019. © Van Loon Racing

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge ondanks verkeerde afslag

Een verkeerd pad kostte ze negentien minuten, maar Erik van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar blijven wel aan de leiding in het algemeen klassement van de Morocco Desert Challenge na de derde etappe van maandag. 

,,Het ging geweldig eigenlijk,” vertelt Van Loon uit Eersel. ,,Als je opent dan verlies je altijd wel iets van tijd. Helaas maken we een fout in de navigatie en rijden we een keertje lek en dat kost meteen veel tijd, anders verspeel je slechts een paar minuten. Dat is jammer, want we hadden nu een comfortabele voorsprong kunnen hebben op Ferreira. We blijven er nu ongeveer acht minuten voor, morgen hoeven we niet te openen, maar starten we wel achter een truck.”

De eerste twee etappes in Marokko werden gewonnen door Van Loon.

  1. Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’
    Ontknoping eredivisie vrouwen

    Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’

    Voor het eerst sinds PSV in de zomer van 2012 in het vrouwenvoetbal stapte, vecht de club tot het einde mee om de landstitel. Door de gemaakte stap in de professionalisering en een selectie die ook de komende jaren competitief lijkt, mag het seizoen hoe dan ook als geslaagd betiteld worden. Al zal het bij puntverlies vrijdagavond tegen FC Twente (19.30 uur in Eindhoven) voelen alsof de titel vliegensvlug door de vingers is geglipt.