Volledig scherm
Erik van Loon en Wouter Rosegaag in de Morocco Desert Challenge 2019. © Van Loon Racing

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge ondanks verkeerde afslag

Een verkeerd pad kostte ze negentien minuten, maar Erik van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar blijven wel aan de leiding in het algemeen klassement van de Morocco Desert Challenge na de derde etappe van maandag. 

,,Het ging geweldig eigenlijk,” vertelt Van Loon uit Eersel. ,,Als je opent dan verlies je altijd wel iets van tijd. Helaas maken we een fout in de navigatie en rijden we een keertje lek en dat kost meteen veel tijd, anders verspeel je slechts een paar minuten. Dat is jammer, want we hadden nu een comfortabele voorsprong kunnen hebben op Ferreira. We blijven er nu ongeveer acht minuten voor, morgen hoeven we niet te openen, maar starten we wel achter een truck.”

De eerste twee etappes in Marokko werden gewonnen door Van Loon.

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."