Volledig scherm
Erik van Loon en Wouter Rosegaar staan nu negende. © Van Loon Racing

Van Loon klimt naar negende plaats in Baja Aragon, maar is niet geheel tevreden

Erik van Loon uit Eersel is geklommen in het algemeen klassement van de Baja Aragon. Na de proloog stond hij samen met Wouter Rosegaar op de veertiende plek, na zaterdag staan ze negende. 

De twee groeien steeds beter in de rally, stellen ze op de eigen website. Van Loon is echter niet geheel tevreden. ,,We klokten de derde tussentijd, maar daarna kwamen we in het stof van onze voorligger en daar hebben we 170 kilometer lang in gereden en daardoor twee keer lek. In Dakar hebben we dan een sentinel om aan te geven dat we er voorbij willen, maar het systeem dat hier gebruikt wordt is niet helemaal solide. Hij heeft ons dus niet gehoord en doordat we er niet voorbij konden hebben we ruim 22 minuten verloren."

Toch zien ze vooruitgang. ,,We merken wel dat het beter wordt naarmate we meer kilometers in de benen hebben." Morgen wacht nog een proef van 127 kilometer. ,,Hopelijk kunnen we daar een goede tijd neerzetten."

  1. Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrikkelijk’

    Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrik­ke­lijk’

    Eindhoven Atletiek heeft trainer Robert de Wit, drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen weggestuurd na een nieuw incident. Een jeugdlid had een klacht ingediend over ongewenste opmerkingen, eerder kreeg Eindhovenaar De Wit al een tik op zijn vingers en twee jaar proeftijd vanwege ‘verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag’ tegen een meerderjarige atlete van de club, aldus Eindhoven Atletiek-voorzitter Patrick Stassen. ,,Het is een optelsom”, zegt de voorzitter.