Volledig scherm
Erik van Loon. © Van Loon Racing

Van Loon maakt indruk in tweede etappe Rallye du Maroc, maar komt reservebanden tekort

Erik van Loon maakt indruk in de laatste grote test in aanloop naar de Dakar Rally. Tijdens de tweede etappe van de Rallye du Maroc reed de coureur uit Eersel tussentijden in de top vier. 

Samen met navigator Harmen Scholtalbers, die al eerder de Dakar reden samen, kende hij een 'goede' tweede stage van de Rallye du Maroc. Vier lekke banden zorgden er echter wel voor dat het duo tijd verloor. ,,We hadden drie reservebanden bij en we rijden vier keer lek. Daardoor verliezen we in de laatste twintig kilometer nog ruim tien minuten."

 ,,We hebben geen extreme dingen meegemaakt, de Toyota Hilux doet het perfect en Harmen heeft top genavigeerd. Ik hoopte dat we in de top tien konden rijden gezien de competitie, dat is gedurende de proef zeker niet slecht gegaan. Een groot gedeelte reden wij in de top vijf en algemeen zijn we doorgeschoven naar de zesde plaats", oordeelde Van Loon.

Zondag gaat de rally opnieuw door de duinen. Het is de langste etappe van de rally, met 340 kilometer. ,,Morgen wordt ook weer een lastige dag. Ik hoop dat we deze vorm vast kunnen houden in het restant van de rally."