Volledig scherm
De Mini van Van Loon Racing © Marije van der Vliet/Flickr Van Loon Racing

Van Loon/Rosegaar klaar voor Baja van Polen

EERSEL - Erik van Loon uit Eersel en Wouter Rosegaar uit het dorp Zeeland staan dit weekeinde aan de start van de Baja van Polen. Deze rallywedstrijd gaat over zes klassementsproeven zowel op militair terrein als door het bos.

Chauffeur Van Loon en navigator Rosegaar gaan voor een podiumplaats. "Twee weken geleden in de Baja van Hongarije hadden we gewoon pech, maar daar hebben we laten zien dat ze rekening moeten houden met Van Loon Racing", vertelt Erik van Loon. "Vorig jaar reden we hier ook erg goed, hopelijk kunnen we dat verzilveren met een goed resultaat. Na Polen hebben we in oktober nog de OiLibya Rallye in Marokko, dat is onze laatste echte test voor Dakar.”

Rosegaar is al bezig met de voorbereidingen voor de rally: “Ik heb de tijdschema’s vergeleken met elkaar en ben de stages aan het bekijken. Het lijkt erop dat we een redelijke overlap hebben met vorig jaar. Dat is ideaal, want dat waren mooie stages waar we erg veel hebben geleerd. Het is daar nu goed weer, dus dat is ook prettig.”

Vrijdag start de rally met een korte proloog. Op zaterdag wordt tweemaal een lange proef van 175 kilometer verreden. Zondag staan er twee boucles op het programma van twee proeven, de eerste is 40 kilometer en de tweede 18 kilometer.