Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing

Van Loon trekt met navigator Scholtalbers naar Marokko voor generale repetitie Dakar

Erik van Loon staat aan de start van de Rallye du Maroc. Het is voor de coureur uit Eersel de laatste serieuze test in aanloop naar de Dakar Rally. Naast hem zal Harmen Scholtalbers als navigator plaatsnemen.

Eerder reden Scholtalbers en Van Loon al samen de Dakar Rally. In 2010 en 2011 kende het duo al een fijne samenwerking. Destijds verving Scholtalbers noodgedwongen Eric Verhoef. ,,Eric Verhoef had last van een rugblessure, dus toen vroeg Erik of ik hem wilde vervangen voor Dakar. Na twee jaar besloten wij samen dat een ander type navigator beter bij Erik past in de Cross Country, maar in de normale rally’s zijn we samen blijven rijden. En nu gaan we weer samen het zand in! Ik heb er zin in.”

Ook Van Loon zelf is enthousiast met de hereniging. ,,We hebben natuurlijk eerder samen Dakar gedaan, in de afgelopen jaren hebben we allebei veel geleerd en ik kijk er dan ook naar uit om te zien waar wij samen staan. In principe gaan wij ook samen naar Peru voor de Dakar, maar het is nog niet helemaal duidelijk met welke auto we daar aan de start staan. In Marokko gaan we met de Toyota rijden.”

  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.