Volledig scherm
Veldhovense honkballer Rick van den Hurk © Kees Martens/FotoMeulenhof

Veldhovenaar Rick van den Hurk mee naar World Baseball Classic

EINDHOVEN - Rick van den Hurk doet in maart met Oranje mee aan de World Baseball Classic (WBC). De 31-jarige topwerper uit Veldhoven maakte in 2009 voor het laatst deel uit van de nationale selectie tijdens de WBC. Na Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Xander Bogaerts is Van den Hurk de vierde speler die in de Major League speelt of gespeeld heeft die met Nederland

meedoet aan het toernooi in Zuid-Korea.

Van den Hurk speelt nu zelf sinds vier seizoenen in Azië. Eerst kwam de honkballer uit voor het Zuid-Koreaanse Samsung Lions, en de laatste twee jaar is de Nederlander actief voor het Japanse Softbank Hawks. In de Major League Baseball speelde Van den Hurk, verspreid over zes seizoenen, voor Florida Marlins, Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates. Nederland, dat onder leiding staat van bondscoach Hensley Meulens, doet aan de World Baseball Classic mee als ’Team Kingdom of the Netherlands’. Bij de editie van 2013 bereikte het team de halve finales. In 2011 won Oranje het WK in Panama door Cuba in de finale met 2-1 te verslaan.

  1. Handballer Iso Sluijters droomt van de Bundesliga

    Handballer Iso Sluijters droomt van de Bundesliga

    'Het is leuk om weer eens een interview te hebben", zegt Iso Sluijters vriendelijk lachend vanuit Katowice. De rechteropbouwer woont alweer een jaar in de Zuid-Poolse stad die op een uurtje rijden van de toeristische trekpleister Krakau ligt. ,,Ik spreek slechts een paar woordjes Pools, dus ik word meestal niet gevraagd door journalisten na een wedstrijd. Misschien komt daar straks verandering in. Ik ga met taallessen beginnen. De voorzitter vond het weleens tijd worden."