Volledig scherm
Finale Genneper Parken Trophy © Jean Pierre Reijnen

Veldhovense Laura Rijkers (18) moet hoofd buigen in finale Genneper Parken Trophy

Het is Laura Rijkers (18) zondagmiddag niet gelukt om het nationaal ranglijsttoernooi van de Genneper Parken Trophy op haar naam te schrijven. In de finale verloor de Veldhovense met 4-6, 4-6 van de uit Sittard afkomstige Daevenia Achong.

De finale had de bekroning op een mooie week kunnen worden voor Laura Rijkers. Haar spel was echter te slordig om het de leeftijdsgenoot uit Limburg lastig te maken. Rijkers moest in twee sets haard hoofd buigen en daarmee genoegen nemen met een tweede plaats.

Lang stilstaan bij de nederlaag is er voor Rijkers niet bij. Na afloop van de wedstrijd keek ze alweer vooruit: ,,Ik ga het komende jaar fulltime tennissen, zowel in binnen- als buitenland. Veel trainen en toernooien spelen om hogerop te komen op de ranglijsten. Het gaat de laatste tijd erg goed, ik hoop dat ik die lijn door kan zetten en uiteindelijk écht de internationale tour op te gaan.’’

Bij de mannen ging de toernooioverwinning naar Daniël de Jonge uit Vlissingen. In de finale versloeg hij Bosschenaar Stefan Loncar met 6-2, 7-6.