Volledig scherm
Eva Bastmeijer in actie op het onderdeel verspringen tijdens de opening van de NK Atletiek op het Plein. © Robin van Lonkhuijsen/ANP

Verspringster Eva Bastmeijer pakt brons op NK

Eva Bastmeijer uit Best is op de openingsdag van de NK atletiek in Den Haag derde geworden bij het verspringen. 

Bastmeijer (24) die bij Eindhoven Atletiek traint onder de Brit Ross Jeffs, kwam donderdag tot 6,22 meter. Meerkampster Anouk Vetter produceerde met 6,31 de verste sprong, Tara Yoro werd met 6,26 tweede. Bast­meijer sprong een centimeter verder dan Kika van Bergen en Henegouwen. Het verspringen was een zogenaamd city event en werd gehouden op het Plein in het stadscentrum. Tot en met zondag gaat de NK verder op de atletiekbaan Laan van Poot.

  1. Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaakbaar Saestum

    Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaak­baar Saestum

    In de competitie van de topklasse bedraagt de achterstand van FC Eindhoven Vrouwen op het nog ongeslagen en ongenaakbare Saestum zes punten. Het bekerduel in de tweede ronde tegen de ploeg uit Zeist werd onverwachts een prooi voor de Eindhovense meiden. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het 0-0. In de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal, 1-1. De noodzakelijke strafschoppen werden door FCE beter genomen, 4-5.