Volledig scherm
Erik van Loon en Wouter Rosegaag in de Morocco Desert Challenge 2019. Ze gaan nog altijd aan de leiding. © Van Loon Racing

Vier lekke banden, maar wel derde etappezege Van Loon in Morocco Desert Challenge; Van Genugten wint ook

Na de misser van maandag heeft Erik van Loon zich een dag later uitstekend hersteld. De rallycoureur uit Eersel startte als vijfde en kwam ondanks vier lekke banden als eerste aan de finish bij de Morocco Desert Challenge. Zijn derde zege in vier etappes.  

Van Loon en navigator Wouter Rosegaar kwamen drie minuten sneller dan Vauthier aan in Foum Zguid. ,,We bouwen onze voorsprong op Ferreira opnieuw uit. Die verliest vandaag veel tijd, dus in het klassement doen we goede zaken. We hebben wel een beetje geluk gehad, met vier lekke banden, heel veel stof en een sentinel die het bij vlagen niet deed. Iedere dag is er een verplichte lunchpauze, die heeft ons vandaag wel geholpen. Daar hebben we namelijk nog een extra reservewiel geregeld en die hadden we hard nodig.”

Ton van Genugten wint bij vrachtwagens

Na een paar moeizame etappes is het Ton van Genugten eindelijk gelukt om met zijn vrachtwagen het goede ritme te pakken. Meteen won de Eerselnaar de etappe. Met een voorsprong van zeventien minuten op klassementsleider Roeland Voerman kwam hij over de finish. In het klassement bracht Van Genugten zijn achterstand terug tot 13 minuten en 44 seconden en klom hij naar de derde plaats.