Volledig scherm
Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart (l) zijn wereldkampioen zijspancross 2018. © Hans van der Mark - versID

Vierde wereldtitel zijspanbakkenist Ben van den Bogaart

Met Marvin Vanluchene werd Ben van den Bogaart uit Arendonk zondag wereldkampioen zijspancross. Voor de uit Bladel afkomstige Van den Bogaart is het zijn vierde mondiale titel.

Vanluchene en Van den Bogaart wonnen zondag de tweede heat van de GP van Roggenburg in Zwitserland en pakten daarmee, opgeteld bij de derde plaats uit de eerste manche, ook de dagzege. Hun voorsprong in het wereldkampioenschap is 68 punten op de tweede combinatie Koen Hermans/Nicolas Musset en daarmee zijn ze met de slotwedstrijd van het WK-seizoen in Frankrijk (GP van Vesoul) niet meer te achterhalen.

Vanluchene is met zijn 22 jaar en 8 maanden de jongste wereldkampioen zijspancross ooit. Zijn Nederlandse bakkenist Ben van den Bogaart brengt zijn totaal op 4 wereldtitels. Eerder kroonde hij zich tot 's werelds beste naast Ben Adriaenssen (2x) en Jan Hendrickx. Zowel Van den Bogaart als Vanluchene heeft naast zijn zijspancarrière een fulltime baan, dit in tegenstelling tot uittredend kampioen Etienne Bax uit Bergeijk en diens co-piloot Kaspars Stupelis. 

Volledig scherm
Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart. © Hans van der Mark - versID
Volledig scherm
Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart bij de GP zijspancross van Zwitserland 2018. © Hans van der Mark - versID