Squadria was in 2015, 2017, 2018 en 2019 nog landskampioen in de eredivisie
Volledig scherm
Squadria was in 2015, 2017, 2018 en 2019 nog landskampioen in de eredivisie © Squadra Eindhoven

Viervoudig landskampioen Squadra trekt zich met ‘pijn in het hart’ terug uit de eredivisie

Een viervoudig landskampioen die zich door de gevolgen van de coronacrisis terugtrekt uit de eredivisie.  Het besluit van Squadra doet pijn in de triatlonwereld, maar het Eindhovense team kan niet anders. ,,We hebben te maken met sponsoren die hun bedrijf overeind moeten zien te houden”, zegt teammanager Robin den Oudsten. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Hoe een basketbalclub uit Den Bosch, die zes jaar geleden bijna dood was, op weg is om Europa te veroveren
  PREMIUM

  Hoe een basketbal­club uit Den Bosch, die zes jaar geleden bijna dood was, op weg is om Europa te veroveren

  Terwijl de rest van de wereld in de ban is van het WK voetbal in Qatar, probeert een groepje basketballers uit Den Bosch woensdagavond in Estland om een ronde verder te komen in de Europe Cup. Waar komt het nieuwe succes vandaan bij de roemruchte club die in 2016 maar ternauwernood ontsnapte aan een faillissement? Een verklaring aan de hand van drie belangrijke succesfactoren.