Volledig scherm
De vrouwen van RKSV Nuenen vieren de 1-0 in de kampioenswedstrijd tegen UDI'19. foto Jean Pierre Reijnen

Voetbalsters RKSV Nuenen pakken titel in tweede klasse

NUENEN - De voetbalsters van tweedeklasser RKSV Nuenen hebben zondag eenvoudig met 6-1 gewonnen van UDI'19/Beter Bed en zijn zo voor de derde keer in drie seizoenen kampioen geworden. "Toch gaat het nooit vervelen," vindt aanvoerster en routinier Marloes van Kasteren (26) van RKSV Nuenen. "Ieder kampioenschap is bijzonder, dus ook dit seizoen.

Na de promotie van afgelopen zomer was handhaving in de tweede klasse ons doel. Dat is dus niet gelukt, want volgend jaar spelen we in de eerste klasse", lacht de linkerspits.

De weg naar het kampioenschap was lang, weet rechtsback Megan de Ronde. "In de eerste wedstrijden van het seizoen moesten we erg wennen aan het fysieke voetbal in de tweede klasse. We hebben toen links en rechts wat puntjes laten liggen," aldus het zeventienjarige talent.

Halverwege de competitie zetten de Nuenense vrouwen een eindspurt in. "Sinds de winterstop geven we achterin heel weinig weg en schieten onze spitsen de ballen er gemakkelijk in," weet De Ronde. "Koploper VV Schijf verloor een paar weken geleden bij OVV'67 en bij ons sijpelde langzaamaan het besef door: We kunnen wéér kampioen worden." Een week later speelden de nummers één en twee tegen elkaar en werd VV Schijf met 7-0 over de knie gelegd. "Eigenlijk was het toen al beslist, dat voelde echt als de kampioenswedstrijd," vindt Van Kasteren. "Trainer John van der Maat was op die dag jarig en die overwinning was ons cadeau voor hem."

De Nuenense doelpunten werden in de kampioenswedstrijd gemaakt door Loes Pullens (hattrick), Janice Pijnenburg, Karlijn Klokman en Marloes van Kasteren.