Volledig scherm
GLASGOW - Tisha Volleman in actie op onderdeel sprong tijdens de toestel finale in het SSE Hydro tijdens het EK turnen tijdens Glasgow 2018. © ANP

Volleman sluit EK af als zevende in sprongfinale

De 18-jarige turnster Tisha Volleman eindigde op de EK turnen in Glasgow als zevende in de toestelfinale op sprong. ,,Ik was heel blij met mijn tweede sprong, de eerste had beter gekund”, zei de Eindhovense na afloop in de immense turnhal SSE Hydro.

Volleman behaalde een totaalscore van 13,799. Dat was iets minder dan haar score in de kwalificatie: 13,866. ,,In de finale zijn er altijd andere omstandigheden. Je mag bijvoorbeeld geen oefensprongen meer doen, dat is altijd even wennen”, zocht Volleman naar een verklaring. De Hongaarse Boglarka Devai won de Europese titel.

Volleman had graag haar prestatie van vorig jaar op de EK in Cluj verbeterd. Toen legde ze beslag op de vijfde plaats. Toch kan de jonge turnster met veel voldoening terugkijken op haar prestaties in Glasgow. ,,Het is een heel mooie week geweest”, aldus de Eindhovense, die zaterdag met het landenteam verrassend de bronzen medaille won. ,,Een medaille winnen op een groot toernooi is een droom die uitkwam. Ook over mijn individuele finale kan ik tevreden zijn. Het was heel mooi om mee te maken. Ik neem deze ervaring mee naar de toekomst.”