Tess Bekkering (VCN, tweede van rechts) op - vrolijker - archiefbeeld.
Volledig scherm
Tess Bekkering (VCN, tweede van rechts) op - vrolijker - archiefbeeld. © Pim Waslander

Volleybalster Tess Bekkering uit Geldrop geniet ondanks bekerverlies

De volleybalsters Sliedrecht Sport hebben in de Maaspoort in Den Bosch de bekerfinale gewonnen van VCN uit Capelle aan den IJssel. Het duel tussen de eredivisionist en de ploeg uit de topdivisie eindigde in 3-0 voor Sliedrecht.

Na het laatste punt barstte een groot feest los. Beide ploegen werden luidruchtig toegejuicht door hun fanatieke supportersschare. De Geldropse aanvoerster Tess Bekkering van VCN genoot ondanks het verlies van de ambiance in de Maaspoort. ,,Wij hebben in ieder geval met het publiek gewonnen”, lachte ze kort na afloop.

Volgens Bekkering had haar ploeg in de eerste set (25-14 verlies) wat last van ‘gezonde spanning’. In de tweede set hebben we het Sliedrecht echt moeilijk gemaakt. We kregen vier setpunten maar wisten die helaas niet te verzilveren.” De regerend landskampioen won de tweede set met 33-31 waarna het verzet van de ploeg uit Capelle aan den IJssel gebroken was: 25-14.

Stuntploeg VCN had op weg naar de finale twee eredivisieploegen uitgeschakeld (Sneek en Eurosped). De finaleplaats voor de topdivisionist was al een unicum. Bekkering: ,,Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een ploeg uit de topdivisie de bekerfinale haalde. Ja ondanks de nederlaag gaan we zeker nog een feestje vieren.”