Volledig scherm
Manouk Hermans uit Best, volleybalster van Peelpush. © Wim Simons/Peelpush Foto

Volleybalsters Peelpush kunnen net niet stunten tegen koploper Sliedrecht Sport

In de eredivisie volleybal was het vrouwenteam van Peelpush uit Meijel zondagmiddag dicht bij een stunt. De Peelclub, hekkensluiter in de eredivisie, werkte tegen Sliedrecht Sport eerst een 0-2 achterstand weg (15-25, 21-25) om vervolgens de wedstrijd te laten kantelen (25-20, 25-23). In de tiebreak bleef het spannend tot 13-13, daarna pakte Sliedrecht Sport toch de eindoverwinning: en kwam met de schrik vrij: 13-15. Het betekende wel het eerste puntverlies dit seizoen voor de gasten uit de Alblasserwaard.

Bij Peelpush deed Manouk Hermans uit Best haar bijnaam 'killblockqueen' eer aan; ze kwam tot elf punten, waarvan zes killblocks. Jitske Lagarde (Eindhoven) 4 en Sanne de Vries (13) kwamen ook tot scoren. De Helmondse De Vries zat naar eigen zeggen 'lekker in de wedstrijd'. “Het is cool dat we de wedstrijd hebben kunnen omdraaien. Ik ben supertrots op het resultaat (1 wedstrijdpunt; red.) en op het team.”

Dat Peelpush nog niet veel punten heeft gehaald wil volgens Sanne de Vries niet zeggen, dat de club uit Meijel slecht speelt in de eredivisie. “We hebben vandaag aangetoond dat met samenspel als team voor een goed resultaat kunnen knokken.” Op de ranglijst staat Peelpush laatste.

Libero Kim de Wild uit Veldhoven pakte twee punten met Eurosped door voor eigen publiek landskampioen VC Sneek met 3-2 te verslaan. Lynn Blenckers (Eindhoven) bleef met FAST Flamingo´s met lege handen achter bij Talentteam Papendal (0-3), VC Weert met spelverdeelster Maartje van Gestel uit Middelbeers verloor nipt met 2-3 van Regio Zwolle. Laura Overwater uit Eindhoven kwam tot 2 punten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement