Volledig scherm
Jeffrey Herlings in Oploo vlak voor zijn vertrek naar Qatar, waar hij zijn debuut gaat maken in de MXGP-klasse © Koen Verheijden/ANP

Vrije training geeft Jeffrey Herlings hoop voor MXGP-debuut

DOHA - De vrije training op het Losail-circuit van Doha is vrijdagmiddag hoopgevend verlopen voor de geblesseerde Jeffrey Herlings. De motorcrosser uit Oploo verbeet de pijn door zijn gebroken middenhandsbeentje en was met twaalf ronden de ijverigste MXGP-coureur in de vrije training. Tegen het einde van de 20 minuten durende training reed Herlings zijn snelste rondje, goed voor de zevende tijd.

,,De echte test volgt pas later dit weekeinde", zei Herlings. De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse maakt in Qatar zijn debuut in het WK MXGP. Door de blessure, die hij nog geen twee weken geleden opliep bij een wedstrijd in Italië, verwacht hij niet om de podiumplaatsen mee te kunnen strijden. Hij rekent op een plaats tussen positie tien en vijftien. De WK-punten die hij daarmee op denkt te strijken, zouden later in het seizoen wel eens doorslaggevend kunnen zijn, denkt Herlings.

Volledig scherm
JeffreyHerlings © Ray Archer/KTM