Volledig scherm
Vanity Lewerissa. © Photo-Prestige

Vrouwen PSV kunnen koploper Ajax niet afstoppen

AMSTERDAM - De voetbalvrouwen van PSV hebben Ajax niet de eerste nederlaag van het seizoen kunnen toebrengen. Op De Toekomst in Amsterdam werd het vrijdagavond 2-1 voor de koploper van de eredivisie.

In de eerste helft werd de score geopend door Marjolijn van den Bighelaar. Het was alweer de achtste treffer dit seizoen voor de spits van Ajax die ook een PSV-verleden heeft. Van den Bighelaar is daarmee topscorer van de eredivisie voor vrouwen. Na 70 minuten spelen bracht Ajax-verdedigster Merel van Dongen de stand op 2-0. Niet veel later deed Vanity Lewerissa namens PSV wat terug: 2-1. In de vier wedstrijden sinds haar rentree scoorde ze telkens, maar vrijdag was het niet genoeg om een punt mee te nemen uit Amsterdam. Ajacied Daphne Koster kreeg in de slotfase nog de rode kaart, maar voorkwam daarmee wel de gelijkmaker. Eerder dit seizoen werd het in Eindhoven ook al 2-1 voor Ajax. Op 24 maart staan de beide ploegen weer tegenover elkaar op De Herdgang. De eerste vier ploegen van de ranglijst treffen elkaar vervolgens nogmaals in de play-offs om de landstitel. Omdat Heerenveen met een goal in de 90ste minuut ADO Den Haag verraste en ook Telstar won, zakte PSV terug naar de zesde plaats. Vrijdag 18 november komt Heerenveen op bezoek in Eindhoven. Een belangrijk duel dus met het oog op plaats vier.

Uitslagen: Ajax - PSV 2-1, PEC Zwolle - Telstar 1-4, sc Heerenveen - ADO Den Haag 2-1.

Stand (per 11-11): 1. Ajax 9-25, 2. FC Twente 8-19, 3. ADO Den Haag 9-16, 4. sc Heerenveen 9-11, 5. Telstar 9-11, 6. PSV 9-10, 7. Achilles'29 8-6, 8. PEC Zwolle 9-2.


TWEETS