Volledig scherm
De reactie van Jesper Arts aan de finish. © Peter van Nobelen

Weer Nederlandse titel atleet Jesper Arts

AMSTERDAM - Jesper Arts (24) van Lopersgroep Deurne kroonde zich vrijdagmiddag tot Nederlands kampioen op de 400 meter horden. Maar van blijdschap was geen sprake aan de finish, want zijn eindtijd van 51.18 seconden was een fractie te langzaam.

Als je als Nederlands kampioen de internationale limiet voor de EK hebt gehaald terwijl niemand op het onderdeel aan de scherpere eisen van de Atletiekunie heeft voldaan, dan mag je toch gaan. Arts had kortom 51.00 of sneller nodig. „In eerste instantie is het balen, de blijdschap komt nog wel”, aldus Arts in de mixed zone.

Zondag doet hij bij de Grand Prix in Brussel nog een ultieme poging. Met 51.18 volgend op de 51.30 van donderdag in de series op zak is Arts vol vertrouwen. „Een dag later drie tienden sneller lopen is niet makkelijk. Het is een race tegen mezelf en de klok. Door de wind aan de overkant verspeelde ik net te veel energie om het tempo langer door te kunnen trekken, aldus de Bosschenaar. "Maar de vorm is goed. In een sowieso sterk bezette race hoop ik zondag in de tweede bocht meegetrokken te worden naar een snelle tijd.” Maandag wordt de Nederlandse selectie voor de EK in Amsterdam bekendgemaakt.