Volledig scherm
Jeffrey Herlings met de rode plaat (84). © Vincent Jannink/ANP

Wereldkampioen Herlings wint in stijl GP van Assen

De kersverse wereldkampioen Jeffrey Herlings heeft ook de GP van Assen op zijn naam geschreven. De Oploonaar (24) schreef zondagmiddag na het feest nog de tweede manche op het TT Circuit op zijn naam.

Met 25 punten uit de eerste manche op zak, hapte Herlings al vroeg in de tweede omloop in het zand en moest hij in de achtervolging.  Tim Gajser, Max Anstie en Glenn Coldenhoff was hij zo voorbij. Met  KTM-stalgenoot Antonio Cairoli maakte hij er nog even een show van.  Voor de dagzege moest Herlings de Italiaan voorbij. En uiteindelijk liet hij ook gewoon weer zien dat er op hem deze jaargang geen maat staat en boekte hij zijn 16de GP-zege van het seizoen en zijn 83ste in totaal. ,,Prachtig dit, het kan niet mooier", was Herlings' eerste reactie op zijn eerste wereldtitel in de MXGP. ,,Hoger dan dit is niet haalbaar in de motorcross."

Volledig scherm
De fans van Jeffrey Herlings op het TT Circuit van Assen. © Vincent Jannink/ANP
  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.