Volledig scherm
Dylan Bouwmans staat als eindwinnaar van de Topcompetitie te glunderen op het podium in Limburg. © photo: Cor Vos

Wielrenner Dylan Bouwmans uit Gemert op overtuigende wijze naar eindzege Topcompetitie

STAGECONTRACT WORLDTOURWielrenner Dylan Bouwmans uit Gemert heeft zondag op overtuigende wijze de eindoverwinning in de Topcompetitie voor zich opgeëist. De 22-jarige renner ging als nummer drie de laatste wedstrijd in, maar aan het einde van de middag warende bloemen voor Bouwmans. En daarbij een stagecontract bij Worldtourploeg Katusha.

Het gegeven was simpel. Bouwmans begon als nummer drie van het algemeen klassement aan de negende en laatste race van de Topcompetitie. In Kerkrade werd de Eurode Omloop verreden. Na een valse start in de neutralisatie (regen en valpartij) werd de race aangepast. Voor Bouwmans veranderde er niets. Sterker, de zoon van oud-prof Eddy Bouwmans won de eerste twee tussensprints en ging virtueel aan de leiding. Nummer twee van het algemeen klassement Coen Vermeltfoort ging niet van start in Kerkrade, waardoor leider Bas van der Kooij in de achtervolging moest. Maar het team van Bouwmans, Metec,  had alles onder controle. De ploeg reed zo sterk dat ploeggenoot Sjoerd Bax de zege opeiste. Bouwmans kwam als zevende over de finish. Hij won het algemeen klassement en de jongerentrui. 

Voor de jonge Gemertenaar breekt er nu een spannende tijd aan. Bouwmans krijgt een stagecontract bij de Worldtourploeg van de Russische klimmer Ilnur Zakarin, Katusha. ,,Ik denk dat ik binnen een paar dagen contact krijg met mensen van Katusha. Het is spannend, maar ik kijk er erg naar uit.”