Volledig scherm
Jorg van Galen. © Henry Jansen

Zaalvoetballers FC Eindhoven slepen winst weg voor de poorten van de hel

De overwinning in het laatste competitieduel tegen Amicitia (4-3 twee weken terug) en de bekerwinst van vorige week tegen FC Marlène (4-0) kreeg voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven bij Groene Ster een aangenaam vervolg. En wat voor een. Drie minuten voor tijd keek FCE in Vlissingen nog tegen een 2-1 achterstand aan.

Coach Jan Vogels nam alle risico’s door doelman Pieter Grimmelius in te wisselen voor een vijfde veldspeler. Zijn durf werd in de slotminuten beloond. Nadat Raphinha 2-2 binnentikte, maakte zijn landgenoot Rodrigo Ticz in de slotminuut de Eindhovense vreugde compleet, 2-3.

Bij rust leidde FC Eindhoven met 0-1. Een afstandsschot van Jeroen Hakkens in de derde minuut trof de lat en de rebound was een prooi voor Jorg van Galen. Daarna golfde het spel op en neer. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een treffer van Saïd Bouzambou, 1-1. Drie minuten later was dezelfde Bouzambou met de 2-1 weer scherprechter. De Eindhovenaren leken zoals zo vaak dit seizoen weer tegen een onnodige nederlaag aan te lopen, De tactische omzetting van oefenmeester Jan Vogels leidde uiteindelijk tot niet meer verwacht succes. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement