Volledig scherm
Jordany Martinus © FC Eindhoven Futsal

Zuur puntenverlies in slotminuut voor zaalvoetballers FC Eindhoven

Het was een vrijdagavond een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. De zaalvoetballers van FC Eindhoven waanden zich halverwege het duel met de nummer vijf van de ranglijst - ASV Lebo - veilig met een 3-0 voorsprong op zak. Toch kwamen de Amsterdammers na de pauze knap terug, 3-3,

Bij FCE ontbraken Mo Allouch (geschorst), doelman Pieter Grimmelius (kniebandblessure) en topschutter Raphinha (hamstring).

Bij rust stond er een schier zekere 3-0 voorsprong op het gigantische scorebord hoog in de noordwest hoek van het Indoor Sportcentrum. Jamal El Ghannouti (strafschop), Dennis van den Eijnden en Jordany Martinus (zijn dertiende treffer van dit seizoen) tekenden voor de doelpunten van de thuisploeg.

Gelijkmaker

ASV Lebo, de grootste zaalvoetbalclub van Amsterdam en landskampioen in 2016 destijds als opvolger van FC Eindhoven kwam in het tweede bedrijf sterk opzetten. De formatie van coach Jan Vogels moest vaak ver terug. Door doelpunten van Soeremly te Vrede en Noureddine Oulad Ben kregen de hoofdstedelingen weer hoop; 3-2. Dat leek de eindstand te gaan worden. Uiteindelijk viel de 3-3 gelijkmaker veertig seconden voor tijd. Saber Bem Khalou liet de gelijkmaker aantekenen.

In november staan er voor de Eindhovenaren nog twee belangrijke duels op het programma. Volgende week gaat de ploeg van coach Jan Vogels naar Zwaag waar landskampioen Hovocubo wacht. Veertien dagen later op 30 november mogen de blauwwitten voor het eerst in drie jaar weer eens Europees gaan spelen. Als verliezend bekerfinalist treedt FCE in de Benecup aan tegen het Belgische Proost Lierse. De return in Eindhoven volgt 21 december.

ZVV Eindhoven

ZVV Eindhoven ging op bezoek bij Futsal Apeldoorn en de ploeg verloor voor de vijfde keer op rij. Het werd 7-1 (ruststand 3-0). Drie minuten voor tijd maakte bij een 5-0 stand Adnan Asbaa de enige Eindhovense treffer.