Kiki Bertens is dit weekend actief in Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Kiki Bertens is dit weekend actief in Sint-Petersburg. © REUTERS

Afzeggen Bertens voor Dubai maakt Clijsters niet uit: ‘Niet bezig met tegenstanders’

Kiki Bertens laat het toernooi van Dubai schieten. De Nederlandse tennisster moet vandaag nog aantreden in de finale van het toernooi van Sint-Petersburg. In Dubai zou ze het komende week in de eerste ronde opnemen tegen Kim Clijsters, de Belgische die na jaren haar rentree maakt.

Clijsters treft nu bij haar rentree de Spaanse Garbiñe Muguruza, zo meldt de organisatie van het WTA-toernooi van Dubai.

Bertens speelde vanmiddag in Rusland de finale tegen Elena Ribakina uit Kazachstan, de nummer 25 van de wereld, en won eenvoudig. Bertens verdedigde zo haar titel in Sint-Petersburg, de tiende uit haar carrière.

Clijsters: Tegenstander maakt mij niet uit

,,Het was ook fijn geweest om tegen Bertens te spelen”, reageerde Kim Clijsters vanuit Dubai. ,,Maar Muguruza is voor mij ook goed. Ik ben op dit moment niet bezig met tegenstanders. Ik focus op mijn eigen spel. Het is opnieuw wennen. Ik moet het spel en de opslag van mijn opponent opnieuw leren lezen, snelheid maken en op het juiste moment anticiperen.”

Clijsters heeft niet al te veel verwachtingen bij haar rentree. ,,Het wordt zeer moeilijk om een speelster zoals Muguruza nu al te kloppen. Maar ik ga ervoor. In zulke wedstrijden kan ik ook het meeste leren”, aldus de viervoudig grandslamwinnares. ,,Ik moet haar proberen onder druk te zetten. Ik ben zelf een echt competitiebeest, maar ik moet realistisch zijn.”

Clijsters en Muguruza speelden nog nooit tegen elkaar.

Kim Clijsters is al in Dubai.
Volledig scherm
Kim Clijsters is al in Dubai. © BELGA