Volledig scherm
Archiefbeeld Caitlin Dijkstra © Caitlin Dijkstra privé archief

Ajax strikt Bredase Caitlin Dijkstra: 'Superveel zin in deze uitdaging'

Caitlin Dijkstra (19) speelt komend seizoen voor Ajax vrouwen. Dijkstra, een dochter van voormalig NAC'er Meindert Dijkstra, tekent een contract voor één seizoen bij de landskampioen. De Bredase verdediger kwam afgelopen drie seizoenen uit voor CTO Eindhoven en combineerde daar een opleiding met topsport. 

Dijkstra kijkt uit naar de nieuwe stap in haar carrière. „Ik heb superveel zin in deze nieuwe uitdaging", reageert ze enthousiast. „ Ik hoop volgend seizoen een mooi jaar mee te maken, net als de vrouwen van Ajax dat dit jaar meegemaakt hebben." 

De Amsterdamse voetballers zijn dit seizoen landskampioen geworden en staan aankomende zaterdag in de bekerfinale tegenover PSV. PSV schakelde in de halve finale het huidige team van Dijkstra, CTO Eindhoven, uit. Daarnaast verwacht Dijkstra verder te kunnen groeien in de Eredivisie. „Ik wil me graag blijven ontwikkelen en mooie stappen maken", laat Dijkstra weten.

Voordat Dijkstra aansluit bij Ajax staat er in de zomer nog een EK met Oranje vrouwen onder 19 of WK met Oranje vrouwen onder 20 op het programma. Volgende week worden de selecties voor beide toernooien bekendgemaakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement