Volledig scherm
Alex de Minaur. © Getty Images

Australisch talent De Minaur opnieuw in finale Next Gen-toernooi

Alex de Minaur heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de Next Generation ATP Finals bereikt. De 20-jarige Australiër versloeg in vier korte sets de Amerikaans Frances Tiafoe: 4-2, 4-1, 0-4, 4-2.

De Minaur bereikte vorig jaar ook de finale, waarin hij verloor van de Griek Stefanos Tsitsipas. Die doet volgende week mee bij de ATP Finals. Op het toernooi voor de grootste talenten worden sets tot de vier gespeeld en wordt met tal van andere innovaties geëxperimenteerd.

De Australiër treft in de finale de winnaar van de partij tussen de Italiaanse nummer 95 van de wereld, de 18-jarige Jannik Sinner, en de nummer 60, de 20-jarige Miomir Kecmanovic uit Servië.

Volledig scherm
Frances Tiafoe. © Getty Images
  1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
    In memoriam

    Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

    Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
8524 stemmen