Barry wint van Harrie en gaat naar finale NK driebanden

videoWie mag het tegen Dick Jaspers opnemen in de finale van het NK driebanden in Berlicum, Harrie of Barry? Harrie van de Ven (58) uit Bergeijk speelde al drie NK-finales, maar verloor die alle drie van... Jaspers. Barry van Beers (44) uit Rijsbergen, drie keer goed voor NK-brons, wil heel graag voor het eerst de eindstrijd halen.

De clash tussen de West- en de Oost-Brabander was van hoog niveau. Tot de pauze (bij 21-19 voor Van Beers in 13 beurten) ging het gelijk op, daarna kwam Van Beers direct met een serie van negen caramboles: 30-19. Had Van de Ven nog een antwoord tegen de eigenaar van een biljartschool uit Rijsbergen? Niet echt. Een grote serie zoals Van Beers die maakte, kon Van de Ven niet produceren, zodat de jongste van de twee langzaam maar zeker richting de eindstreep kroop. Met verdedigend spel hield Van de Ven zijn opponent een aantal keer van scoren af, maar zelf kon hij daardoor ook niet voldoende inlopen.

De partij eindigde  op 40-28 na 23 beurten. Wat Van de Ven niet lukte in drie pogingen (in 2002, 2007 en 2018), gaat Van Beers zondagmiddag voor het eerst proberen: winnen van Dick Jaspers in een NK-finale.

Barry van Beers is aan stoot, Harrie van de Ven kijkt toe.
Volledig scherm
Barry van Beers is aan stoot, Harrie van de Ven kijkt toe. © BD