Volledig scherm
David Goffin © EPA

België opent Davis Cup Finals met zege

België is de finaleweek van de Davis Cup begonnen met een overwinning op Colombia. Steve Darcis was in Madrid te sterk voor Santiago Giraldo: 6-3 6-2. David Goffin won vervolgens van Daniel Elahi Galan: 3-6 6-3 6-3.

België neemt het woensdag op tegen Australië, het derde land in groep D van de Davis Cup Finals. Nederland begint het toernooi dinsdag met een wedstrijd tegen Kazachstan. Titelverdediger Kroatië verloor maandag van Rusland.

In totaal doen er achttien landen mee aan de vernieuwde opzet van de Davis Cup. De zes groepswinnaars in Madrid gaan door naar de kwartfinales, net als de twee beste nummers twee.

  1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
    Wereldelftal

    Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.