Volledig scherm
Kiki Bertens. © Pim Ras Fotografie

Bertens krijgt het vandaag druk in Rosmalen

Ze was vijf punten verwijderd van de winst, in theorie. En toen ging het wéér regenen. Kiki Bertens moet vandaag terugkomen voor haar tweederondepartij op de Libéma Open tegen landgenote Arantxa Rus.

Door Rik Spekenbrink

Bij 7-5, 4-3 en 40-15 voor Bertens werd het duel met Rus gestaakt. In de avond klaarde de lucht boven het Autotron-terrein in Rosmalen weliswaar even op, het gras bleef vochtig. Een nieuwe bui kondigde het einde van de tweede regenachtige dag op rij definitief aan.

Bertens begon belabberd aan haar duel met Rus. In de eerste zes games ging bijna alles mis. Forehands vlogen, gedragen door de stevige wind, meters uit. Haar service haperde en Bertens kwam geen moment in haar ritme. Rus daarentegen speelde solide. Maar bij 1-5 veranderde het spelbeeld 180 graden. Bertens had coach Raemon Sluiter even op de baan geroepen, die zowaar een lachje op haar gezicht toverde. Daarna ging het beter lopen. Nu was het Rus die de missers aaneenreeg. Ze miste twee setpunten, verloor vijf games op rij en heeft vandaag een wonder nodig om Bertens te verslaan.

Volledig scherm
Kiki Bertens overlegt bij een achterstand van 5-1 in de eerste set met haar coach Raemon Sluiter, waarna ze niet veel later de set wint met 7-5. © Pim Ras Fotografie

De nummer 4 van de wereld wacht een drukke dag. Mocht ze van Rus winnen, staat later op de middag de kwartfinale gepland. Bovendien komt ze met Demi Schuurs in actie in de kwartfinale van het dubbelspel.

De Libéma Open kende gisteren sowieso al geen topdag. De twee publiekstrekkers bij de mannen werden uitgeschakeld. Robin Haase verloor de woensdagavond gestaakte partij tegen Cristian Garin (7-5, 7-5). Hij nam nog een 4-2-voorsprong in de tweede set, maar speelde te matig om die te winnen. ,,Mijn service liep niet en als je ook nog volleys mist, gaat het hard. Dit was een nederlaag die niet had gehoeven”, zei Haase. Met Jean-Julien Rojer won hij later op de dag wel de kwartfinale van het dubbelspel. De als eerste geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas liet zich bij zijn eerste partij in Rosmalen verrassen door de Chileen Nicolás Jarry: 4-6, 6-3, 4-6.

Bij de vrouwen gingen geplaatste speelsters Lesia Tsoerenko en Alison van Uytvanck onderuit. Bertens is daardoor het enig overgebleven reekshoofd in het schema.

Volledig scherm
Kiki Bertens/ © Pim Ras Fotografie

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8740 stemmen