Volledig scherm
Brian Bogers in actie tijdens de MXGP van Lommel. © Hondaproracing

Brian Bogers mist GP Zweden door schouderblessure

Brian Bogers staat zondag niet aan de start van de Grand Prix in Zweden. De MXGP-coureur uit Eindhoven ondervindt nog te veel last van een schouderblessure die hij afgelopen weekeinde opliep in Italië.

Bogers kreeg onlangs te horen dat Honda zijn aflopende contract niet zal verlengen. De 22-jarige Eindhovenaar moet dus op zoek naar een nieuw team. Goede resultaten in de resterende 2 GP's zou zijn kansen op plekje in een ander (fabrieks)team vergroten. Na Zweden resten alleen nog Turkije en China. Bogers is niet geselecteerd voor het WK voor landenteams eind september in Assen.

,,Het is een flinke tegenvaller dat ik Zweden mis. Ik heb mijn best gedaan om het te halen, zo veel mogelijk gerust, maar de blessure is niet op tijd genezen", zei Bogers. ,,Ik heb donderdag gereden om te kijken hoe ik ervoor stond. Na een paar rondjes voelde ik al dat ik niet op tijd klaar ben voor de wedstrijd op zondag. Mijn doel is nu om volledig hersteld aan de start te staan in Turkije om iedereen te laten zien waartoe ik in staat ben."

Bogers viel in Imola in de 2e manche uit. In de tussenstand van het WK MXGP neemt hij de 14e plaats in.

Jeffrey Herlings maakt juist zijn rentree in Uddevalla na een enkelbreuk.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10112 stemmen