Volledig scherm
Het bronzen compoundteam op de Parade in Den Bosch. © Dean Alberga/ DutchTarget

Brons voor compoundschutters op WK in Den Bosch

De Nederlandse compoundschutters hebben op de Bossche Parade de WK afgesloten met een bronzen medaille. Met een 10, gevolgd door een oerkreet, bezegelde Peter Elzinga het lot over Colombia in de troostfinale.

Elzinga had de meest vaste hand van de drie Nederlanders. De routinier uit Almere liet maar 2 (van de maximaal 80) punten liggen. Mike Schloesser maakte zijn bijnaam van Mister Perfect niet waar. De Limburger had in het begin van de wedstrijd ruzie met zijn boog. Met een vervangende boog ging het een stuk beter. 

Sil Pater, de minst ervaren van het trio,  groeide in de wedstrijd. Zijn laatste drie pijlen waren drie tienen. De Colombianen zagen in de man uit Anna Paulowna vooraf de zwakke schakel van Oranje, maar mede dankzij Pater boog de thuisploeg een 142-143 achterstand om in een overwinning (231-230). Het leidde tot een Oranje-feestje op de Parade.  In de finale versloeg favoriet Zuid-Korea Turkije met 2 punten verschil (235-233).

Volledig scherm
Mike Schloesser, Sil Pater en Peter Elzinga (vlnr) met hun blijvende herinnering aan de WK in eigen land. © Dean Alberga/ DutchTarget

Later op de dag zijn de individuele en de mixed finales in de niet-olympische compoundklasse. Daarvoor hebben zich geen Nederlanders geplaatst. Zondag, op de slotdag van het toernooi, zijn er nog twee medaillekansen voor Nederland in de recurveklasse. Het mannenteam schiet 's morgens op de Parade in de troostfinale om brons. Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther mikt 's middags met de tot Nederlandse genaturaliseerde Mexicaanse Gaby Bayardo op goud bij de gemengde teams.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9610 stemmen