Volledig scherm
Roger Federer. © Getty Images for Laver Cup

Coach Federer: Roger slaapt er niet minder om als Nadal hem evenaart

20ste GS-titelRoger Federer is echt niet verslagen als Rafael Nadal hem evenaart met de 20ste Grand Slam-titel. Dat zegt de coach van de Zwitserse legende, Severin Luthi, in een interview met Reuters. ,,Roger is daar echt niet door gestrest.’ 

Begin deze maand voegde Nadal in New York zijn 19de Grand Slam-titel toe aan zijn al imposante palmares. De Spanjaard is er nog eentje verwijderd van King Roger. Met titels op Roland Garros en de US Open liep Nadal dit jaar er twee in op Federer, maar die begint hem daardoor echt niet te knijpen. Zegt Luhti.

Volledig scherm
Rafael Nadal (links) en Roger Federer. © AFP

,,Roger slaapt er echt geen minuut minder om als Nadal straks ook op twintig staat‘’, zegt de Zwitserse Davis Cup-captain Luhti. ,,Hij is vooral met zichzelf bezig. Roger heeft enorm veel respect voor Nadal, maar gestrest is hij echt niet door diens 19de titel en zal echt niet compleet verslagen zijn als Nadal daar ook nog nummer twintig aan toevoegt. Deze rivaliteit is alleen maar goed voor de fans, zeker voor diegenen die dachten dat het voorbij was toen Roger er 16 of 17 had en ‘Rafa’ 14.”

Nadal en Federer zijn deze week actief tijdens de Laver Cup in Genève, waar ze het namens Europa opnemen tegen de Verenigde Staten.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen