Glenn Coldenhoff met coach Ryan Hughes (r). Motorcross, MXGP, GasGas
Volledig scherm
Glenn Coldenhoff met coach Ryan Hughes (r). Motorcross, MXGP, GasGas © Ray Archer

Coldenhoff gebrandmerkt bij crash in Valkenswaard

videoGlenn Coldenhoff heeft een flinke brandwond overgehouden aan de GP van Valkenswaard. De motorcrosser uit Best kwam bij de start van de tweede manche ten val. Daarbij raakten beide benen bekneld tussen de uitlaat en de achterband van voorganger Clément Desalle. 

Twee baancommissarissen snelden toe om de GasGas-fabrieksrijder uit zijn benarde positie te bevrijden. Ryan Hughes, de Amerikaanse persoonlijke coach van Coldenhoff, zag het voor zijn ogen gebeuren en maakte video-opnamen. Het filmpje plaatste hij op Instagram. ,,Glenn finisht nog als zevende met een brandwond op zijn been en een brede glimlach op zijn gezicht. Herinner u dat ik ooit zei dat motorcrossers de taaiste sporters  zijn die er bestaan. Een speciaal ras en dit is het bewijs", meldt Hughes in de begeleidende tekst. 

Coldenhoff maakte niet veel woorden vuil aan het voorval en kijkt alweer vooruit naar de volgende GP. ,,Het is altijd zwaar als je er niet uit kunt halen wat erin zit, vooral op een baan die me ligt. Ik blijf hard werken en kijk vooruit naar Argentinië.”