‘Deze drie punten worden bij PSV gekoesterd als een pasgeboren baby’

Goed was het zeker in de tweede helft niet, maar ook bij FC Groningen wist PSV een resultaat te boeken. Clubwatcher Rik Elfrink blikt terug op de uitoverwinning (0-1) van de Eindhovenaren en kijkt vooruit naar de komende wedstrijden. 

Daar moet PSV volgens Elfrink ook resultaten boeken. ,,De komende vier wedstrijden zou PSV eigenlijk twaalf punten moeten kunnen pakken. Doe je dat, dan ga je richting de derde plek.” Dat het spel in Groningen niet altijd goed was, daar maalt bij PSV niemand om. ,,Deze drie punten worden bij PSV gekoesterd als een pasgeboren baby.”

PSV bedankt het publiek na de zege bij FC Groningen.
Volledig scherm
PSV bedankt het publiek na de zege bij FC Groningen. © BSR Agency

Lof voor Dumfries en Unnerstall

Zoals zo vaak dit seizoen was Denzel Dumfries goud waar voor PSV. De aanvoerder maakte de enige goal in het noorden van Nederland. ,,Zijn drive is ongekend. Deze jongen is een heel bijzondere spelen, die aan PSV heel veel energie geeft. Echt een leider in het elftal geworden. Dit seizoen bevestigt hij wat hij vorig jaar ook al liet zien.” 

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - PSV

Ook doelman Lars Unnerstall kom op complimenten van Elfrink rekenen. ,,Bij VVV was het natuurlijk iemand die veel te doen kreeg, bij PSV word je beoordeeld op de drie, vier ballen die je elke wedstrijd krijgt. Daar pakt hij er zeker twee fantastisch van, dan doe je het goed.”