Dit zijn de voorspellingen van Bart Meijers (Helmond Sport): 'Wij hebben laten zien een taaie ploeg te zijn'

Profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend. Deze week, tijdens de interlandperiode, is het de beurt aan Helmond Sport-verdediger Bart Meijers.

Hij streek afgelopen zomer neer op De Braak, Bart Meijers. De verdediger wordt gehuurd van NAC. Sindsdien verloor Helmond Sport geen enkel competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks dat leverde de seizoensstart slechts drie punten op. Daar moet in duel met FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd, want Den Bosch heeft een taaie ploeg. Wij hebben ook laten zien dat we een taaie ploeg zijn. Maar als we het niveau van Twente halen (2-2 gelijkspel, red.), weet ik zeker dat we gaan winnen."

Meijers verwacht geen stunt van FC Eindhoven, dat op bezoek gaat bij titelkandidaat Sparta. Het zou betekenen dat Eindhoven na vier duels nog altijd puntloos blijft. ,,Ik heb al een paar wedstrijden van Sparta gezien. Die hebben gewoon een heel goed elftal, dus ik ga voor een eentje."

De talentvolle West-Brabantse verdediger is onder de indruk van de beloften van PSV. Meijers verwacht geen problemen voor de talenten, die op bezoek gaan bij hun leeftijdsgenoten uit Utrecht. ,,We hebben al tegen Jong PSV gespeeld en die hebben wel heel veel kwaliteit. Een 'tweetje' dus."

De voorspellingen van Bart Meijers

Sparta - FC Eindhoven: 1
Go Ahead Eagles - FC Volendam: X
Cambuur - RKC: 1
Jong FC Utrecht - Jong PSV: 2
FC Twente - TOP Oss: 1
Jong AZ - Jong Ajax: 1
Roda JC - NEC: X
Almere City - MVV: 2
Helmond Sport - FC Den Bosch: 1

Volledig scherm
Bart Meijers in het shirt van Helmond Sport. © Thomas Bakker