Dit zijn de voorspellingen van RKC'er Henrico Drost: 'Sinds Braber weg is loopt het voor geen meter in Helmond'

profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend. Deze week is het de beurt aan Henrico Drost. De verdediger staat onder contract bij RKC.

Met de Waalwijkers schoot Drost na de competitiestart uit de startblokken. Met zes uit twee kende RKC een vlekkeloos begin. De klad kwam er echter in door nederlagen tegen Sparta en Cambuur. Nu, aan de vooravond van de vijfde speelronde, is het aan Drost de hoogste totoscore (vijf goede antwoorden) van TOP Oss-middenvelder Lion Kaak uit de boeken te werken.

Tegenvallend PSV

Drost verwacht een tegenvallend weekend voor landskampioen PSV. Over de kansen van het Jong PSV is de verdediger duidelijk. De beloften boeken geen resultaat bij titelkandidaat NEC. ,,Ik gok op NEC."

Ook de manschappen van Mark van Bommel gaan volgens Drost een slechte dag beleven. Op bezoek bij ADO Den Haag wordt het eerste puntverlies van het seizoen geleden, aldus de RKC'er. ,,Dat wordt mijn bonusvraag waar ik punten op pak. Ik denk dat PSV daar geen kans maakt." En lachend: ,,Ik lul maar een eind weg, maar ik zet in op ADO."

Somber weekend

Ook Helmond Sport en FC Eindhoven gaan volgens de 'profeet' een somber weekend tegemoet. FC Eindhoven komt op eigen veld niet langs MVV. ,,Een gelijkspelletje, meer kan ik er niet van maken." En van Helmond Sport is Drost nog niet onder de indruk. Jong Ajax is te sterk. ,,Sinds Robert Braber weg is, loopt het daar voor geen meter meer. Ik gok dus op Jong Ajax."

De voorspellingen van Henrico Drost

NEC - Jong PSV: 1
Volendam - TOP Oss: 2
FC Eindhoven - MVV: X
Sparta - FC Den Bosch: 1
Jong Ajax - Helmond Sport: 1
RKC - Roda JC: 1
Willem II - Excelsior: 2
NAC - Fortuna: 1
ADO Den Haag - PSV: 1

Volledig scherm
Henrico Drost in actie voor RKC. © Peter van Gogh