Volledig scherm
Novak Djokovic. © Getty Images

Djokovic voor zesde keer naar finale Wimbledon

Novak Djokovic staat zondag voor de zesde keer in de finale van Wimbledon. De 32-jarige Serviër moest in de halve finale diep gaan tegen Roberto Bautista Agut, maar was uiteindelijk te sterk voor de Spanjaard: 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. 

Djokovic was in de eerste set in 37 minuten met 6-2 te sterk voor Bautista Agut, maar de 31-jarige Spanjaard was in de tweede set een stuk sterker: 6-4. De derde set ging weer met 6-3 naar Djokovic. In de vierde set maakte Djokovic het uiteindelijk af met 6-2. Bautista Agut was een verrassende naam in de halve finale op Wimbledon. De 31-jarige Spanjaard kwam eerder dit jaar ook al tot de kwartfinale op de Australian Open, maar op Wimbledon kwam hij voorheen nog niet verder dan de vierde ronde en vorig jaar deed hij niet eens mee in Londen. 

Djokovic is de titelverdediger in het zuiden van Londen, waar hij vorig jaar voor de vierde keer Wimbledon won. In 2013 verloor Djokovic de finale. Djokovic neemt het zondag in de finale op tegen Roger Federer of Rafael Nadal. De tennisgrootheden uit Zwitserland en Spanje staan straks voor de veertigste tegenover elkaar op Centre Court voor de tweede halve finale bij de mannen. Djokovic won tot op heden 15 van zijn 24 finales op een Grand Slam. 

De finale bij de vrouwen op Wimbledon gaat morgenmiddag tussen de 37-jarige Amerikaanse Serena Williams en de 27-jarige Roemeense Simona Halep.  

Wimbledon on Twitter

Back to defend his crown... Reigning champion @DjokerNole advances to his sixth #Wimbledon final where he'll bid to win a fifth title after beating Roberto Bautista Agut https://t.co/OYtfSUC7Hv

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
Roberto Bautista Agut. © AFP
Volledig scherm
© EPA

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen