Volledig scherm
Rinus van Kalmthout kan zijn geluk niet op in Saint Petersburg.

Droomdebuut Van Kalmthout in Florida

Rinus van Kalmthout kende afgelopen weekeinde een droomdebuut in het Pro Mazda kampioenschap. De 17-jarige autocoureur uit Eindhoven realiseerde in de straten van Saint Petersburg (Florida) een dubbelslag. Hij won beide wedstrijden van het openingsweekeinde.

Een spectaculaire inhaalrace bracht hem van de achtste startplaats naar de hoogste trede op het podium. In de tweede race leidde de van poleposition vertrokken Van Kalmthout van start tot finish. ,,Wat een geweldig weekend, helemaal super.”

Het Pro Mazda kampioenschap is een voorportaal van de prestigieuze Indy Car Series in de Verenigde Staten. De voorbereiding op het seizoen verliep voor Rinus VeeKay (de naam waaronder Van Kalmthout in Amerika bekend staat) alles behalve vlekkeloos. De motor van zijn Tatuus PM-18 kende in de twee officiële testweekeinden de nodige problemen, waardoor de debutant nauwelijks aan rijden toekwam. Maar in de races liep het gesmeerd.

,,Niet te geloven, wat een geweldig weekend, ook voor het hele team. De samenwerking met Juncos Racing is super en de aanpassingen die we deden werkten perfect”, reageerde Van Kalmthout.

Luyendijk onder de indruk

Oud-Bosschenaar Arie Luyendijk, mentor van Van Kalmthout en zelf aanwezig in Saint Petersburg, was onder de indruk. ,,Geweldig om dit zo te zien. Na alle problemen in de aanloop en dan hier zo presteren. In de eerste race waren het mooie inhaalacties en wist hij het gaatje net groot genoeg te houden. Rinus is een geweldig talent, niet alleen als rijder, maar ook als persoon. Hij is toegewijd, laat zich niet gek maken en doet er alles aan om maximaal te presteren."

Volledig scherm
Arie Luyendijk (l) feliciteert de winnaar.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement