Volledig scherm
Scheidsrechter Kevin Blom stuurt PSV speler Hirving Lozano met een rode kaart het veld af. © ANP Pro Shots

Dumfries hoopt op clementie voor Lozano

Denzel Dumfries, het slachtoffer van de tackle waarvoor PSV'er Hirving Lozano zondag de rode kaart kreeg, hoopt dat de Mexicaan door de KNVB gespaard wordt. Als het aan de rechtsback van sc Heerenveen ligt, krijgt Lozano geen lange schorsing. "Ik denk niet dat het zijn bedoeling was en dat heb ik ook in mijn verklaring gezet. Als het een bewuste tackle was geweest, had ik nu anders gereageerd. Ik hoop dat hij er goed mee wegkomt."

Zondagmiddag kreeg Lozano na 37 minuten de rode kaart van scheidsrechter Blom nadat hij wild inkwam op Dumfries. De KNVB wil de aanvaller drie wedstrijden minus een duel voorwaardelijk schorsen. PSV heeft al aangegeven niet akkoord te gaan met de schorsing en is in beroep gegaan tegen de straf. Donderdag volgt een arbitragezaak.

In De Telegraaf zegt Dumfries dat hij hoopt dat de straf voor Lozano zal meevallen omdat hij de voorgestelde schorsing te zwaar vindt. "Ik vind dat ze hem wel mogen matsen. Ik zag twee benen op me afkomen en ik voelde dat ik werd geraakt. Toen ik het later terugkeek, zag ik dat Lozano uitgleed. Dat heb ik zelf ook weleens gehad."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement