Denzel Dumfries.
Volledig scherm
Denzel Dumfries. © BSR Agency

Dumfries ziet PSV opnieuw punten verspelen: ‘Het is wel vervelend dat het steeds hetzelfde verhaal is’

Denzel Dumfries begon het duel niet als aanvoerder, maar moest vanwege de rode kaart van captain Ibrahim Afellay toch na afloop het puntverlies van PSV tegen FC Twente (1-1) verklaren. Ondanks Dumfries’ goal, zijn vijfde van het seizoen, verspeelde PSV namelijk wederom punten.

In Eindhoven speelde PSV een stroperig duel tegen de Tukkers, zag ook Dumfries. Na zijn goal leek een overwinning dichtbij, maar in het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Afellay rood. ,,Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden en kansen creëerden. Maar met tien man wordt het lastig.” Ook toen PSV met elf man op het veld stond, vond Dumfries het spel over het algemeen niet goed genoeg. ,,En zonder in verwijten te praten, is het wel vervelend dat het steeds hetzelfde verhaal is.”

Bergwijn

PSV werkte het duel af zonder Steven Bergwijn, die waarschijnlijk zeer spoedig een contract tekent bij Tottenham Hotspur en daarom niet bij de wedstrijdselectie zat. ,,Het is voor ons een flinke aderlating. Maar goed, voor hem is het natuurlijk een mooie stap", aldus Dumfries.