Volledig scherm
PREMIUM
ABN Amro WTT © Jan Kok/Soccrates

Een kijkje achter de schermen in hét tennisstadion van Nederland

World Tennis TournamentHet ABN Amro-toernooi in Rotterdam is één van de monumenten van de Nederlandse sport. Maar wat komt er allemaal kijken bij de week toptennis in Ahoy, die vandaag begint?

Volledig scherm
© AD

Door Rik Spekenbrink

Soms kriebelt het bij Patrick Heerinckx. Dan komt hij om half acht ‘s ochtends Ahoy binnenlopen, zet de 300 spotjes boven het centre court aan, pakt een racket en slaat een paar ballen. ,,Na twee minuten zweet je je kapot van de verlichting.’' Maar je kan wel zeggen dat je in hét tennisstadion van Nederland hebt gespeeld.

De geboren Belg is ‘event manager’ bij Ahoy en verantwoordelijk voor de metamorfose van evenementencentrum naar tennispaleis. In zijn kantoor, waar de Vlaamse radio uit de speakers komt, hangen minutieuze plattegronden van de accommodatie. Bij een rondleiding blijkt hij elke vierkante meter van Ahoy te kennen. Hij is bij evenementen als de Zesdaagse en het ABN Amro-toernooi de architect, zelf noemt hij zich de experience designer. Een tennistoernooi moet anno 2019 veel meer bieden dan twee banen en een snackbar.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7144 stemmen