Lars van Meijel met de trofee in handen na zijn winst in het Hopps Open in Frankrijk. Links zijn caddie Martijn van Oosterhout.
Volledig scherm
Lars van Meijel met de trofee in handen na zijn winst in het Hopps Open in Frankrijk. Links zijn caddie Martijn van Oosterhout. © Astrid van Kessel

Eerste winst golfer Lars van Meijel op Challenge Tour

Lars van Meijel uit Best heeft zondag in Frankrijk de grootste overwinning uit zijn carrière geboekt. De 25-jarige golfer won voor het eerst op de Challenge Tour; het een na hoogste profcircuit van Europa. Van Meijel was in Zuid-Frankrijk de beste in het Hopps Open de Provence.

Van Meijel bleef uiteindelijk zijn naaste belager Sebastian Heisele uit Duitsland één slag voor. De nummers drie (Sebastian Garcia uit Spanje) en vier (Francesco Laporte) volgden op slechts twee slagen. 

De Bestenaar verdiende met zijn zege 32.000 euro. En nog belangrijker: Van Meijel deed uitstekende zaken op de ranglijst van de Challenge Tour. Aan het eind van het seizoen promoveren de beste vijftien golfers naar de Europese Tour. Van Meijel bezet nu - met nog vijf toernooien te spelen - de veertiende plaats. Ook landgenoot Darius van Driel staat er met een dertiende plek op de ranking goed voor. Mocht Van Meijel en/of Van Driel promoveren naar de Europese Tour dan is Joost Luiten niet meer de enige topgolfer op het hoogste niveau. 

Lars van Meijel maakte begin 2017 de overstap van de amateurs naar het profniveau. Hij begon op de Alps Tour, het derde profniveau van Europa.