Volledig scherm
PSV speler Hirving Lozano heeft de 1-0 gescoord tegen Willem II. © ANP Pro Shots

Eindhoven geniet van Hirving Lozano

Hirving 'Chucky' Lozano deed bij PSV zijn bijnaam vooralsnog geen eer aan. Hij heeft binnen de club nog niemand aan het schrikken gemaakt, zo vertelde de 21-jarige Mexicaan vorige week na afloop van de stormloop van PSV bij FC Utrecht. "Eerst wil ik hier mijn plekje afdwingen en mezelf al goed hebben laten zien", zo sprak de international bescheiden. 

Het zijn alleen de tegenstanders die de afgelopen wedstrijden regelmatig schrokken van de bliksemsnelle linksbuiten. Een man die weinig aarzeling kent, de trekker snel overhaalt en getuige zijn vier assists ook zijn mede-spelers weet te vinden. Lozano lijkt in Eindhoven geen aanpassingstijd nodig te hebben en was vanaf zijn komst naar PSV direct 'hot'. Alleen al het bericht dat zijn PSV-shirt het nummer 11 krijgt, trok via sociale media meer kijkers dan vrijwel elke transfer van PSV in de afgelopen jaren. In iedere wedstrijd van PSV volgt een cameraploeg van de Mexicaanse tv-zender Claro de gevaarlijkste aanvaller van PSV. De kijkers kwamen al aardig aan hun trekken. De mede-topscorer in de eredivisie heeft met zes goals in de eerste zeven duels een daverende entree gemaakt en stond door een rode kaart ruim anderhalf duel niet eens op het veld.

Met Lozano heeft PSV weer een onbetwiste basisspeler voor de linkerkant en een man die als eerste op het wedstrijdbord staat. Een talent dat zich in de groep best durft te roeren, maar niet de popie-jopie uithangt en de kroeg ogenschijnlijk kan missen als kiespijn. "Chucky is buiten zijn tijd bij PSV veel bij zijn familie. Het is geen jongen die in de avond nog veel weg wil", zo vertelde Santiago Arias vorige week over hem. De huidige 'patron' van de Zuid-Amerikaanse spelers in Eindhoven wees daarbij op het feit dat Lozano al geruime tijd vader is (hij heeft dochters van drie en nul, red.) en daarmee verder is dan veel leeftijdsgenoten. 

Quote

Chucky is buiten zijn tijd bij PSV veel bij zijn familie. Het is geen jongen die in de avond nog veel weg wil

Santiago Arias

25 miljoen

Het is erg vroeg om voorspellingen te doen, maar feit is dat het eerste transfergerucht rond de tot 2023 aan PSV verbonden Lozano afgelopen week al opdook. Britse tabloids hebben de cijfers van 'Chucky' na drie maanden bij PSV ook gezien en koppelden hem al voor een bedrag van 25 miljoen euro aan Arsenal. Een stapel geld waar PSV in de winterstop 'nee' tegen zal zeggen en die ook groter kan worden als hij komende zomer levert op het WK in Rusland. PSV-clubicoon René van de Kerkhof vreest net als velen al voor het grote geld van de Premier League in de zomer van volgend jaar. "Je hoopt dat zo'n speler minstens twee jaar blijft, maar zoals het nu gaat, kan het ook wel eens bij een seizoen blijven."  

Volledig scherm
EINDHOVEN, PSV - Willem II 4-0, voetbal, Eredivisie, seizoen 2017-2018, 30-09-2017, Philips Stadion, PSV speler Hirving Lozano © Joep Leenen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement